Автоновини Токіо-2017

Найстаріша модель Toyota змінила покоління

Фото: Indianautosblog / Toyota

На автосалоні в Токіо компанія Toyota показала 15 покоління моделі Crown, яка випускається з 1955 року, і є самою старою моделлю японської марки і «ровесницею» самого мотор-шоу.

Компанія Toyota показала на токійському автосалоні передвісника седана Crown нового покоління. Серійна версія машини, яка практично не буде відрізнятися від прототипу, надійде в продаж влітку наступного року. Новинка стане 15 поколінням моделі Crown, яка випускається з 1955 року, і є самою старою моделлю японської марки і «ровесницею» самого автосалону в Токіо.

Седан побудували на масштабованої архітектури TNGA, яка в подальшому стане основою для більшості автомобілів японського бренду. Довжина машини становить 4 910 мм, а ширина – 1800 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 2 920 міліметрів. Таким чином, нове покоління Crown помітно перевершує свого попередника за габаритними розмірами.

При цьому в компанії заявили, що від моделі попереднього покоління новинка відрізняється кращою керованістю і меншою вагою. Прототип Crown вже пройшов всі необхідні випробування на трасі Нюрбургринг.

Машина оснащується великою решіткою радіатора, світлодіодною оптикою, агресивними бамперами спойлером, дифузором і спортивною вихлопною системою з двома патрубками. Також седан відрізняється широкими колісними арками і довгим заднім звісом.

Всі технічні характеристики машини поки тримаються в секреті. За неофіційними даними, на старті продажів клієнтам запропонують бензинові агрегати і гібридну модифікацію машини. На місцевому ринку новинка з’явиться наступного літа.

Презентація чотирнадцятого покоління найстарішої моделі Toyota відбулася в Японії в 2012 році. Машина отримала дві основні модифікації – Royal і Athlete. Royal зорієнтований на комфорт, а Athlete на більш динамічний стиль водіння. Crown можна було придбати з двома бензиновими двигунами об’ємом 2,5 і 3,5 літра потужністю 203 і 315 к.с., а також з гібридною установкою об’ємом 2,5 літра. Автомобіль може бути оснащений системою заднього і повного приводу.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook