Автоновини Токіо-2017

Lexus LS отримав систему безпілотного управління

Фото: Lexus

Безпілотна система Lexus носить назву Highway Teammate, її установка на серійні машини компанії може початися в 2020 році. У компанії обіцяють, що нова технологія буде помітно перевершувати всі існуючі аналоги.

На автосалоні в Токіо компанія Lexus представила концептуальний седан LS +. Машина побудована на базі моделі нового покоління і служить для демонстрації автономних технологій японського бренду. Безпілотна система Lexus носить назву Highway Teammate – її установка на серійні машини може початися в 2020 році.

Технологія дозволяє автомобілю без допомоги водія прискорюватися, гальмувати, здійснювати обгін.  Також завдяки системі машина може самостійно утримувати безпечну відстань між іншими учасниками руху і в разі необхідності попередити автовласника про аварійну ситуацію.

«Нова технологія дозволить Lexus створювати автомобілі, якими можна управляти ще більш безпечно і комфортно», – заявив президент Lexus Йошихиро Сава.

За словами топ-менеджера, Highway Teammate буде помітно перевершувати всі існуючі аналоги. Він підкреслив, що ця система є ще одним кроком компанії до впровадження безпілотних технологія четвертого рівня. Оновлення програмного забезпечення LS + відбувається за допомогою інтернету. Завдяки цьому у господаря машини не буде необхідності відвідувати сервісний центр. Схожа система вже використовується на електрокарах Tesla.

Що стосується змін в дизайні, то вони мінімальні. Від стандартної версії великого седана LS + відрізняється новими гратами радіатора і лазерними фарами. Технічні характеристики машини не називаються.

На даний момент найпотужнішою і найшвидшою версією седана Lexus LS нового покоління є модифікація F Sport. Вона комплектується 3,5-літровим агрегатом V6, що розвиває 315 кінських сил. Двигун працює в парі з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач. До 100 км / год такий автомобіль розганяється за 4,5 секунди.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook