X

Apollo випустив 780-потужний карбоновий суперкар

Фото: Apollo

Apollo IE, оснащений 6,3-літровим атмосферним двигуном V12, здатний набирати першу “сотню” за 2,7 секунди. Вартість суперкара становить 2,6 млн доларів.

Компанія Apollo, створена на базі збанкрутілої німецької фірми Gumpert, представила свою нову модель – надлегкий суперкар IE (Intensa Emozione). Прем’єра автомобіля відбулася в Італії.

В основу суперкара ліг легкий карбоновий монокок і шасі, виконане з широким застосуванням композитних матеріалів. Маса автомобіля склала всього 1250 кілограмів, які розподіляються по осях відносно 45:55 на користь задньої осі.

Новинка отримала пророблений аеродинамічний кузовний обвіс, що включив великий передній спліттер, бічні «спідниці», повітрозабірники в капоті, а також масивне заднє антикрило. Все це на високих швидкостях здатне генерувати притискну силу в 1350 кілограмів.

Apollo IE оснастили 6,3-літровим атмосферним двигуном V12, що видає 780 к.с. і 760 Нм крутного моменту. Двигун поєднується з шестиступінчастою секвентальною коробкою передач Hewland. Водій зможе вибрати один з трьох драйверськіх режимів: Wet, Sport і Track. Суперкар здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 2,7 сек., а його максимальна швидкість склала 333 км на годину.

Всього буде випущено десять подібних автомобілів. Ціни на карбоновий суперкар Apollo IE будуть починатися від 2,6 млн доларів.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post