Автоновини

У США з’ясували вартість володіння автомобілями різного класу

Найдешевшими в експлуатації автомобілями назвали компактні седани, а найдорожчими – великі пікапи. Середня вартість володіння автомобілем склала 8469 доларів в рік.

Американська автомобільна асоціація (AAA) провела дослідження, в рамках якого була з’ясована середня щорічна вартість володіння легковою машиною того чи іншого класу в США. У рейтинг потрапили дев’ять основних типів автомобілів – від компактних седанів до великих пікапів.

Середня вартість володіння і експлуатації машини вираховується, виходячи з даних про фактичне споживання палива, витрат на ремонт і обслуговування, страховки, податків, ступеня зниження товарної вартості та інших факторів. Фахівці AAA розглядали автомобілі із середнім пробігом в 15 тис. миль (24 тис. км). Згідно з дослідженням, середня вартість володіння автомобілем склала 8469 доларів в рік.

Найнижча вартість володіння виявилася у найменш популярних в США машин – компактних седанів. Експлуатація такого типу транспортних засобів обходиться в середньому в 6354 долара. На другому місці йдуть маленькі кросовери з показником 7606 доларів, а замикають першу трійку гібриди з результатом 7687 доларів.

Далі йдуть середньорозмірні седани (8117 доларів), електрокари (8439 доларів), мінівени (9146 доларів), великі седани (9399 доларів) і середньорозмірні кросовери (9451 долар). Найдорожчим автомобільним класом для володіння назвали пікапи. Експлуатація подібного автомобіля обходиться в середньому в 10 054 долара. Фахівці AAA відзначили, що така велика сума пов’язана з великим споживанням пального, а також з високою втратою вартості у машин в даному сегменті.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook