Автоновини

Скоро пригнати авто з Польщі українцям стане значно простіше

Польський ринок залишається одним з головних напрямків імпорту старих авто в Україні. Однак сам пригін авто з сусідньої держави може бути утруднений чергами на КПП, поганими і завантаженими дорогами, недостатньо розвиненою інфраструктурой. Теперь ж з’явилася надія, що ситуація кардинально зміниться.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що міністерства інфраструктури України та Польщі підписали угоду про приєднання України до проекту «Via Carpathia».

Про це Парубій заявив під час відвідування прикордонного пункту пропуску «Медика» – «Шегині», передає УНІАН.

Говорячи про Конференції з парламентського співробітництва в регіоні Центральної та Східної Європи в Перемишлі, спікер зазначив, що було підписано «важливу угоду між міністром інфраструктури України і міністром інфраструктури Польщі про вступ України в великий проект« Via Carpathia ».

«Це великий проект, який має на меті об’єднати південь і північ великого автобану, який повинен йти в обхід України, і дуже важливо для нас було, щоб Україна була залучена до нього», – підкреслив голова ВР.

За словами Парубія, на початковій стадії цей проект був спланований через Румунію, Угорщину і Польщу на країни Балтії.

«Фактично, угода передбачає залучення України, зокрема, напрямки від Одеси, через Вінницю, через Львів – виходу на цей автобан», – пояснив Парубій.

Парубій також додав, що це дозволить істотно збільшити кількість українців, які зможуть проходити контроль без проблем і труднощів. За словами спікера, в цілому мова йде про низку проектів. На думку спікера, існує великий шанс реалізувати їх протягом наступного року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook