Автоновини

Офіційно: Компанія Polestar представила свій перший спорткар

Фото: Volvo

Гібридний спорткар потужністю 600 к.с. став першою самостійною моделлю Polestar. Запас ходу у дводверного купе дорівнює 150 кілометрам.

Компанія Polestar, яка як відомо раніше була заводським тюнером Volvo, представила в Шанхаї свою першу самостійну модель. Нею став спорткар під назвою Polestar 1. Збірку машини налагодять на заводі в Ченду, Китай. Примі замовлення на новинку відкриються 17 жовтня нинішнього року.

Купе з двома дверима Gran Tourer отримала посадкову формулу 2 + 2. Автомобіль побудований на платформі (SPA) Volvo. При цьому в компанії підкреслили, що приблизно на 50% це абсолютно новий автомобіль, розроблений інженерами Polestar. Спорткар отримав нову технологію постійно контрольованої електронної підвіски Ohlins (CESi).

Кузов новинки виконаний з карбону. Завдяки цьому на 45% зросла його жорсткість на скручування, а також знижений центр ваги всієї конструкції. Також Polestar 1 оснащується здвоєним заднім електроприводом, контролюючим розподіл крутного моменту.

Машина отримала гібридну силову установку, до складу якої входять два електромотора і 2,0-літровий бензиновий двигун. Сумарна потужність електрокара – 600 кінських сил. Без підзарядки машина може проїхати 150 кілометрів.

У Polestar підкреслили, що в майбутньому в їх плани входить відмова від традиційної схеми володіння автомобілем. Очікується, що машини бренду можна буде замовлятися онлайн за принципом дво-або трирічної передплати. Клієнтам запропонують такі послуги, як доставка товарів в машину, а також можливість змінювати автомобіль на інший в межах модельного ряду Volvo і Polestar.

Вперше стане доступна технологія доступу в автомобіль через мобільний телефон (Phone-As-Key). Ця система дозволить передавати віртуальний ключ третім особам і відкривати доступ до цілого ряду консьєрж-послуг.

Наступною моделлю компанії стане Polestar 2. Виробництво цього автомобіля почнеться ближче до кінця 2019 року. Автомобіль отримає електромотор і стане конкурувати з Tesla Model 3. Завершить початкову лінійку автомобілів Polestar електричний кросовер Polestar 3. Однак всі подробиці про цю машину поки тримаються в секреті.

Компанія Polestar стала самостійним автовиробником влітку нинішнього року. Тоді ж стало відомо, що шведи зроблять ставку на розробку автомобілів з гібридними і електричними силовими установками. При цьому компанія продовжить займатися створенням спортивних пакетів для автомобілів Volvo, які будуть випускатися під брендом Polestar Engineering.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook