Автоновини

Mercedes відкличе більше мільйона автомобілів по всьому світу

Фото: Mercedes-Benz

Автомобілі відправлять в ремонт в зв’язку з дефектом електронних компонентів в рульовому управлінні, що може привести до мимовільного спрацювання подушки безпеки.

Концерн Daimler відкличе по всьому світу більше одного мільйона легкових автомобілів і кросоверів марки Mercedes-Benz. Сервісна кампанія пов’язана з потенційними дефектами в системі рульового управління, які можуть привести до мимовільного спрацювання фронтальної подушки безпеки.

Зламана підрульова контактна спіраль і недостатнє заземлення електронних компонентів рульового механізму можуть викликати електростатичний розряд, який, в свою чергу, здатний привести до спрацьовування шеляга безпеки з боку водія.

Поки лише відомо, що несправність призвела до незначної кількості випадків у США, де автомобілісти «отримали незначні синці або садна». У компанії також підкреслили, що нинішня акція жодним чином не пов’язана з масовими відгуками машин, оснащених подушками безпеки японської фірми Takata.

В ремонт відправляться представники моделей A, B, С і Е-класу, седани CLA, а також кросовери GLA і GLC, випущені з 2011 по 2017 рік. Більш ніж півмільйона автомобілів відкличуть в США і Канаді, 400 тис. на Великобританії, а решта відправлять на сервіс в Німеччині.

В середині літа концерн Daimler оголосив про відкликання трьох мільйонів автомобілів в Європі, які відправляться в ремонт у зв’язку зі стурбованістю влади Німеччини занадто високим рівнем шкідливих викидів в країні. Роботи по перепрограмуванню електронних блоків управління двигунами обійдуться автовиробникові приблизно в 220 млн євро.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook