Автоновини

Tesla відкликає кросовери Model X

Фото: Tesla Motors

Причина відзивної кампанії – несправність задніх крісел. Під час випробувань інженери Tesla виявили, що третій ряд крісел може несподівано скластися під час ДТП.

Американська компанія Tesla прийняла рішення відкликати 11 тисяч електричних кросоверів Model X. Сервісна акція торкнеться автомобілів, який було побудовано з 28 жовтня 2016 року до 1 вересня 2017 року. На даний момент більшість з них вже знаходяться у клієнтів в США.

Причина відзивної кампанії – несправність задніх крісел. Під час випробувань інженери Tesla виявили, що третій ряд крісел може раптово скластися під час ДТП. На даний момент Tesla рекомендує власникам транспортних засобів, що потрапляють під сервісну акцію, не використовувати задні сидіння для перевезення пасажирів.

У минулому році американська компанія Tesla через проблеми із задніми сидіннями оголошувала відгук 2700 електричних кросоверів Model X. Тоді сервісна акція торкнулася автомобілів, які було побудовано до 26 березня 2016 року.

Перший кросовер в історії Tesla був представлений 30 вересня 2015 року. Автомобіль отримав двері, що відкриваються вгору, кращий запас ходу без заряджання серед електричних кросоверів і потужну силову установку з двома моторами. За динамічними характеристиками новинка перевершила усіх однокласників.

Найбільш примітна особливість кузова автомобіля – двері, що відкриваються вгору. Глава Tesla Илон Маск в ході презентації назвав такий механізм “крилом сокола” і розповів, що в двері вбудовані спеціальні ультразвукові датчики, які постійно стежать за предметами навколо автомобіля. Якщо електроніка виявить перешкоду, то двері з електроприводом відкриватися автоматично не будуть. Передні двері відкриваються класичним способом, але при цьому також отримали електропривод. Вони розкриваються самостійно у разі наближення до Model X водія.

Автомобіль вміщує сім пасажирів і при повному завантаженні може ще буксирувати причіп масою до 2300 кілограмів. Спочатку Model X надійшов у продаж в двох повнопривідних версіях.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook