Авто на єврономерах Автоновини

Законопроект щодо розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації вже готовий, – Южаніна

Законопроект щодо вирішення проблеми з автомобілями на європейській реєстрації вже розроблений. Про це заявила голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в ефірі 5 каналу.

“Законопроект готовий і готовий саме з тією ідеологією, яку промовляли з активістами та без них. Я думаю, що суспільство також очікує, яке рішення може прийняти влада. Я намагаюся зараз зібрати керівників з виконавчої гілки влади і з законодавчої для того, щоб востаннє обговорити концепцію законопроекту, який ми будемо пропонувати. Вона відрізняється від того, що ми говорили з учасниками акції”, – заявила Южаніна.

За її словами, однією з причин небажання розмитнювати автомобілі в Україні є завищене ввізне мито та ПДВ. “Мені здається, що інша частина платників, які платили всі податки і не в акцизному податку гори криються, не в ньому вся причина, чому не хочуть офіційно розмитнювати ці автомобілі, тому що ще є сплата ввізного мита – 8,5%, ПДВ – 20% від вартості автомобіля. Тому ми повинні підійти виважено і на якийсь період часу прийняти таку шкалу акцизного податку, щоб кожен громадянин захотів, зміг привезти старий автомобіль”, – розповіла голова комітету.

Нагадаємо, раніше Южаніна повідомила, що вартість розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації складе 1-1,4 тис. євро.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook