Автоновини

У Парижі заборонять бензинові та дизельні автомобілі

Влада Французької столиці має намір ввести заборону на використання машин з традиційними двигунами внутрішнього згоряння в 2030 році.

Влада Парижа в 2030 році планує встановити повну заборону на експлуатацію автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами внутрішнього згоряння. Про це повідомляє агентство Reuters.

Уряд французької столиці впевнений, що даний хід прискорить масову появу електрокарів і розвиток інфраструктури для них. При цьому заборона на використання машин з традиційними моторами може бути введене ще раніше – влада Парижа розглядає можливість відмови від бензинових і дизельних автомобілів до Літніх Олімпійських ігор 2024 року.

На даний момент в столиці Франції вже діє ряд обмежень на експлуатацію транспортних засобів зі стандартними ДВС. Так, в місті існують вільні від автомобілів зони, а також регулярно проводяться дні відмови від машин. Крім того, власників автомобілів старше 20 років, які будуть зупинені в межах Парижа, чекають великі штрафи.

Раніше повідомлялося, що французька влада має намір до 2040 року заборонити продажі автомобілів з бензиновими і дизельними моторами в усій країні. Уряд пообіцяв, що незабаром істотно розширить програму заохочень за відмову від автомобілів з ДВС на користь електрокарів. На державну підтримку зможуть розраховувати французи, які відмовляться від дизельних машин старше за 1997 року випуску і бензинових автомобілів, випущених до 2001 року.

З аналогічною ініціативою заборони бензинових і дизельних машин до 2040 року також виступає влада Великобританії, яка вже виділила на боротьбу із забрудненням повітря 255 млн фунтів стерлінгів. Можливість відмови від автомобілів з традиційними ДВС розглядають в Німеччині, Норвегії, Нідерландах, Індії і в інших країнах.

Нагадаємо, раніше Automotive повідомляв, що нас чекає  холодне майбутнє: або що буде з автомобілями в 2040 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook