Автоновини

Porsche вимагає від Audi 200 млн євро у зв’язку з «Дізельгейтом»

Виробник спорткарів хоче відшкодувати збитки, понесені у зв’язку з виявленням обманного програмного забезпечення в дизельних моторах Cayenne.

Керівництво компанії Porsche попросило у компанії Audi виплатити їм збиток в 200 млн євро. Дана вимога пов’язано з так званим дизельним скандалом навколо концерну Volkswagen, куди входять дві преміальні німецькі марки. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє газета Bild.

Відповідну заяву було відправлено в письмовому вигляді раді директорів Audi. У Porsche заявили, що «відчувають себе обдуреними», так як в кроссоверах Cayenne використовувалися трилітрові дизелі Audi зі спеціальним програмним забезпеченням, котрі перекладали мотори в «зелений» режим під час екологічних тестів.

Влітку німецька влада заборонили реєструвати в країні нові кросовери Porsche Cayenne, які оснащені трилітровими турбодизелями V6. Причиною стало використання в силових агрегатах «шахрайського» програмного забезпечення, яке занижує реальну кількість шкідливих викидів. Крім того, міністерство транспорту Німеччини зобов’язало Porsche відкликати близько 22 тисячі автомобілів Cayenne з такими двигунами, яким буде необхідно завантажити нове програмне забезпечення.

У кінці вересня стало відомо, що німецька поліція заарештувала колишнього провідного інженера концерну Volkswagen Вольфганга Хатца, якого підозрюють в тому, що він грав одну з провідних ролей в «дізельгейті». Правоохоронці припускають, що саме під його керівництвом з 2001 по 2007 року були розроблені нові двигуни компанії Audi, в яких згодом виявили шахрайське обладнання.

Скандал навколо Volkswagen, пов’язаний з навмисним заниженням рівня шкідливих викидів у дизельних моторів, спалахнув восени 2015 року. Для німецького концерну ситуація з «Дізельгейтом» обернулася величезними штрафами, відставкою керівництва і багатомільйонними відгуками машин по всьому світу. Розслідування навколо дизельного скандалу VW тривають досі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook