Автоновини

Останній позашляховик Maybach продали за € 1,2 млн

Фото: Daimler AG

Розкішний автомобіль оснащується 6,0-літровим бензиновим двигуном V12 з віддачею 630 кінських сил. Всі виручені кошти організатори аукціону пообіцяли витратити на благодійність.

Останній з 99 позашляховиків Mercedes-Maybach G650 Landaulet виставили на аукціон Bonhams Zoute. Як повідомляє Motor1, покупець з Бельгії зміг виграти торги, запропонувавши за лот 1,2 мільйона євро. Всі виручені кошти організатори аукціону пообіцяли витратити на благодійність.

Прем’єра автомобіля під назвою Landaulet G650 відбулася на мотор-шоу в Женеві в березні 2017 року. Всього було випущено 99 екземплярів ексклюзивного позашляховика, які були розпродані відразу після дебюту. Однак один з Landaulet G650 був залишений компанією для того, щоб пізніше продати машину в благодійних цілях.

Автомобіль оснащується 6,0-літровим бензиновим двигуном V12. Потужність агрегату становить 630 кінських сил. Landaulet G650 укомплектували системою повного приводу з трьома окремими блокуваннями диференціалів.

Довжина позашляховика складає 5345 мм в довжину, а ширина – 2110 міліметрів. Крім жорсткого стаціонарного верху над місцями водія і переднього пасажирів, автомобіль отримав складний дах для задніх пасажирів.

Передню і задню частину салону розділяє керована скляна перегородка. Пасажирські сидіння з функцією масажу були запозичені у S-Class Pullman. Також в салоні передбачені висувні столи і два 10-дюймових дисплея.

Landaulet G650 став останньою версією нинішнього покоління G-Class. На даний момент компанія Mercedes-Benz вже готується до прем’єри позашляховика G-Class нового покоління. Дизайн Gelandewagen не суттєво зміниться в порівнянні з нинішнім поколінням. При цьому позашляховик буде побудований на новій платформі. Завдяки їй вага G-Class може знизитися на 400 кілограмів. Також новинка отримає аеродинамічний обвіс, який повинен зменшити коефіцієнт лобового опору.

Бренд Maybach був заснований в 1909 році і існував до 1950-х як виробник надрозкішних автомобілів. Бренд був відроджений компанією Mercedes-Benz в 2002 році і знову скасований в 2012 році через вкрай низький обсяг продажів. Нещодавно керівники Mercedes-Benz вирішили повернути на ринок Maybach як суббренд, під яким компанія продає седани S-class в подовжених версіях і топових комплектаціях.

Також раніше Automotive повідомляв, що Mercedes представить хетчбек A-Class нового покоління в березні 2018 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook