Автоновини

Безпілотні Chevrolet Bolt потрапили в 13 ДТП під час випробувань

Фото: Chevrolet

За кілька місяців електрокари з автопілотом потрапили в 13 аварій, які трапилися з вини інших водіїв.

Безпілотні електрокари Chevrolet Bolt, які випробовуються на громадських дорогах в Каліфорнії в останні три місяці, стали учасниками 13 ДТП. При цьому всі аварії сталися з вини інших автомобілістів, повідомляє Automotive News.

У вересні сталося шість незначних дорожньо-транспортних пригод за участю безпілотних Bolt. При цьому один з інцидентів стався з вини велосипедиста, що знаходився в стані сп’яніння, який виїхав на зустрічну смугу і врізався в електричний хетчбек з автопілотом. Інша аварія сталася за участю водія пікапа Ford Ranger, що розмовляв по телефону і  не встиг вчасно загальмувати на червоне світло.

У червні концерн General Motors випустив 130 нових електрокарів Chevrolet Bolt, оснащених системою автоматичного управління. Таким чином, автопарк безпілотників американського концерну збільшився більш ніж в три рази – з 50 до 180 машин.

Автомобілі оснащені оптичним далекоміром Lidar, а також комплексом відеокамер і лазерних сенсорів. За роботу рульового управління, акселератора і гальм відповідає електроніка.

На даний момент на громадських дорогах Каліфорнії свої безпілотні технології тестує цілий ряд компаній, включаючи Apple, Bosch, Delphi, Waymo (проект Google), а також BMW і Volkswagen. При цьому випробувачі зобов’язані доповідати місцевим Департаментам автотранспорту про будь-яких навіть самих незначних ДТП за участю машин з автоматичним управлінням.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook