Автоновини

Koenigsegg побив рекорд Bugatti по розгону до 400 км / год

Фото: Koenigsegg

Шведський гіперкар Koenigsegg Agera RS розігнався до 400 км / год і повністю зупинився за 36,4 секунди, більш ніж на 5 секунд перевершивши досягнення Bugatti Chiron.

Суперкар компанії Koenigsegg встановив новий світовий рекорд по розгону до 400 км / год і подальшого гальмування, який колись належав купе Bugatti Chiron. Відеоролик із заїздом розмістили на YouTube-каналі шведської марки.

Спроба рекордного заїзду була запланована на 30 вересня на тестовому полігоні в німецькому Папенбург, однак прогноз погоди змусив групу приступити до «плану Б». Команда Koenigsegg перемістилася в Данію на занедбану військову базу в містечку Вандель, на злітно-посадковій смузі якої і був поставлений рекорд.

Для заїзду вибрали суперкар Koenigsegg Agera RS c опціональним пакетом 1MW, оснащений п’ятилітровим твін-турбо двигуном V8, що розвиває 1360 к.с. і 1370 Нм крутного моменту. Гіперкаром керував тест-пілот шведської марки Ніклас Лілья, якому вдалося розігнати до 400 км / год за 36,44 сек. – на 5,52 сек. швидше Bugatti Chiron. На прискорення до 400 км / год у Koenigsegg Agera RS пішло 26,88 секунди, а на гальмування – 9,56 секунди. Дистанція розгону і повного гальмування склала 3112 метрів.

У вересні стало відомо, що гіперкар Bugatti Chiron встановив світовий рекорд по розгону з місця до 400 км / год і подальшої повної зупинки. Купе змогло виконати дану процедуру за 41,96 сек.

Гіперкаром керував екс-пілот Формули-1 і діючий гонщик американської серії Indycar Хуан Пабло Монтойя. Колумбійський пілот провів заїзд без шолома і спецодягу. Автомобіль розігнався до 400 км / год за 32,6 секунди, а на гальмування пішло всього 9,3 секунди. В цілому для розгону і повної зупинки треба було 3112 метрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook