Автоновини

Представлений перший вірменський безпілотний електрокар

Вірменська компанія National Instruments розробила прототип електричного безпілотника, здатного їздити зі швидкістю 90 кілометрів на годину.

В Єревані на 13-й щорічній технологічній виставці DigiTec-2017 представили перший безпілотний електрокар вірменської розробки. Про це повідомляє агентство «Новини-Вірменія».

Автомобіль був створений фахівцями компанії National Instruments. Електромобіль орієнтується в просторі завдяки відеокамері, радару, а також іншому обладнанню для оптичних вимірів. Електродвигун дозволяє прототипу розганятися до 90 км на годину. Заряду акумуляторів вистачає на 40 км шляху.

«Сфера машинобудування в усьому світі розвивається в двох напрямках – електромобілі і безпілотні автомобілі. У Вірменії ми вирішили поєднати ці два напрямки – проектування, розробку і тестування різних вузлів для безпілотного автомобіля і створили перший прототип електромобіля, який був зібраний з нуля », – зазначив системний інженер National Instruments Гурген Мардоян.

У компанії відзначили, що до середини наступного року при наявності інвестицій може відбутися прем’єра ще однієї моделі. Розробники також заявили про готовність налагодити в Вірменії серійне виробництво електрокарів, якщо буде знайдено джерело фінансування.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook