Автоновини

Nissan навчився попереджати водіїв про зневоднення

Японська компанія придумала спеціальне покриття для керма і сидіння, яке здатне визначати недолік рідини в організмі людини.

Компанія Nissan представила нову технологію, яка здатна попереджати водія про зневоднення. Фахівці японської марки спільно з нідерландською фірмою Droog розробили спеціальне покриття для керма і сидіння, що розпізнає недолік рідини в організмі автомобіліста.

У компанії відзначили, що дві третини водіїв нічого не знають про симптоми зневоднення, яке викликає сухість у роті, головний біль, запаморочення, а також істотне уповільнення реакції.

Дослідження британського Університету Лафборо показало, що людина, яка в середньому споживає лише 25 мілілітрів води в годину, здатна зробити вдвічі більше помилок за кермом в порівнянні з водієм, що знаходиться в нормальному стані. Кількість невірних дій у таких автомобілістів приблизно таке ж, як у людей з 0,08-відсотковим вмістом алкоголю в крові.

Спеціальне покриття, створене Nissan і Droog, отримало назву SOAK. Принцип дії технології проста: при контакті з потом зневодненої людини, тканина приймає жовтий колір, поява якого попередить водія про можливу нестачу рідини в його організмі. Про можливість запуску подібної опції для серійних машин поки не повідомляється.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook