Автоновини

Всі автомобілі Ford до 2030 року отримають електричні версії

Масове виробництво автомобілів Ford з електричним приводом і двигунами на альтернативних видах палива заплановано на 20-30 роки.

Компанія Ford планує інвестувати близько 4,5 мільярда доларів в програму електрифікації модельного ряду. У планах концерну – масове виробництво автомобілів з електричним приводом і двигунами на альтернативних видах палива з 2030 року.
Як повідомляє прес-служба американського бренду, в найближчі 5 років планується випустити 13 нових екологічно чистих моделей. Серед них гібридні версії пікапа F-150 і спорткара Mustang, заряджений гібридний фургон Transit Custom, дві гібридні моделі для поліції, автономний автомобіль з гібридним приводом для використання в якості таксі або в сервісах каршерінга (2021 рік).

Планується, що до 2020 року понад 40% всіх моделей Ford отримають версії з електричним приводом. В цьому ж році почнеться виробництво повністю електричного компактного кросовера, чия дальність пробігу на одному заряді батарей складе близько 480 кілометрів. Автомобіль повинен стати майбутнім конкурентом моделі Tesla Model Y.

Також Ford інвестує 700 млн доларів у виробництво електричних та автономних автомобілів на виробничому майданчику у Флет Рок (ш. Мічиган). Там в 2020 році почнеться випуск нового електричного кросовера, а в 2021 р. – автономного автомобіля для райдшерінга і каршерінга.

На даний момент компанія Ford вже веде випробування автомобілів з автоматичним управлінням четвертого рівня. Це означає, що в більшості дорожніх ситуацій автомобіль здатний пересуватися без участі людини, проте водій зможе взяти керування на себе, якщо захоче. Безпілотники орієнтуються в просторі завдяки оптичним далекомірам LiDAR і спеціальним тривимірним картам, у яких міститься доскональна інформація про топографію, розмітку, дорожні знаки і інші орієнтири.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook