Автоновини

Daimler приступив до дорожніх випробувань безпілотних вантажівок

Машини підтримують зв’язок між собою за допомогою мережі vehicle-to-vehicle. Технологія дозволяє реагувати на зміну дорожньої ситуації за 0,2-0,3 секунд, чим набагато перевершує реакцію людини.

Компанія Daimler почала дорожні тести безпілотних вантажівок на дорогах США, повідомляє прес-служба концерну. Поки в випробуваннях беруть участь тільки два транспортних засоби, які рухаються колоною по трасі загального користування.

Машини підтримують зв’язок між собою за допомогою мережі vehicle-to-vehicle (автомобіль-автомобіль), яка була розроблена на основі Wi-Fi. Технологія дозволяє реагувати на зміну дорожньої ситуації за 0,2-0,3 секунд, чим набагато перевершує реакцію людини.

Крім цього, нова система дозволяє вантажівкам їхати на мінімальній відстані один від одного. Як пояснили в компанії, таку дистанцію людина-водій дотримуватися не в змозі. Автомобілі здатні зберігати рядність, включати гальмо і реагувати на зміну дорожнього руху. У екстреній ситуації водій може перемкнути управління на себе.

Очікується, що функцією автопілота водій вантажівки зможе скористатися тільки при їзді по шосе. У населені пункти вантажівка заїхати не зможе. Електроніка не дозволить вантажівкам відхилятися від правил дорожнього руху і, відповідно, зменшить кількість аварій за участю вантажного транспорту.

Раніше компанія представила систему під назвою Highway Pilot, яка також була підготовлена ??для автономних вантажівок. Для коректної роботи цієї технології, їй не потрібне постійне підключення до інтернету. Система включає в себе зовнішні датчики, радар і камери.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook