Авто на єврономерах Автоновини

У Порошенка нарешті озвучили причини затримки законопроекту о “легалізації” авто на єврономерах

Законопроект що передбачає механізм легалізації автомобілів з іноземною реєстрацією вже готують до реєстрації, але поки йде його обговорення.

Про це в ефірі Прямого заявила Голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

За її словами, затримка з законопроектом вийшла через те, що представники “Авто Євро Сили” так і не виконали свої зобов’язання, і не підписали відповідний меморандум про компроміс.

Южаніна каже, що взяла на себе більше часу, аби зробити проект закону більш глибоким. За її словами, у найближчі дні, до кінця тижня, може відбутись обговорення документу з урядом.

Парламентар відзначила, що наразі обговорюються питання стосовно того, яких саме автомобілів буде стосуватись майбутній закон.




— Сподіваюсь, що після обговорення концептуальних речей законопроект буде зареєстрований, але ті суми, про які ви тільки що говорили [від 1 тис. до 1400 євро – ред.] – це стосується не мита, а мита, акцизу й ПДВ — усіх трьох платежів, які справляються при розмитненні такого автомобіля, будуть коливатися у цих межах. Яких саме автомобілів буде стосуватися, якого року випуску і так далі — це все те, що ще обговорюється для того, щоб знайти більш комплексний підхід, – вказала вона.

Також вона вказала на те, що наразі не розмитнюються навіть автомобілі, що можуть бути розмитнені по пільговим ставкам.

“Власники таких автомобілів зараз можуть сплатити 863 євро при розмитненні акцизного податку, при тому що мито і ПДВ, як завжди, у відсотках визначаються до вартості автомобіля, і розмитнити цей автомобіль. Але такі люди навіть не платять ці додаткові кошти, і намагаються використати норми, як і ті громадяни, які завезли це через неможливість придбати гідний автомобіль”, – вказала депутат.

“В даному випадку навіть нові автомобілі — більш-менш нові, до п’яти років, не розмитнюються по пільговим ставкам, які встановлені і діють до кінця цього року і наступного року”, – підсумувала вона.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook