Автоновини

Uber позбавили ліцензії на перевезення пасажирів в Лондоні

Так, Uber звинуватили в непрозорому оформленні медичних сертифікатів і отримання довідок про відсутність судимості у своїх водіїв. Також компанію підозрюють у використанні у своїй роботі систему Greyball.

Компанії Uber не продовжили ліцензію, необхідної для роботи в Лондоні. Таке рішення прийняло керівництво громадського транспорту в британській столиці. На їхню думку, оператор не відповідає вимогам з безпеки, яких слід дотримуватися в місті. В результаті з жовтня Uber буде заборонено здійснювати перевезення пасажирів в Лондоні.

«Діяльність, пов’язана з приватним наймом, повинна строго відповідати всім нормам. Ми повинні бути впевненими, що оператор підходить і відповідає тому, щоб мати ліцензію », – йдеться в повідомленні відомства.

Так, Uber звинуватили в непрозорому оформленні медичних сертифікатів і отримання довідок про відсутність судимості у своїх водіїв. Також компанію підозрюють у використанні у своїй роботі систему Greyball, яка дозволяє обманювати міську владу або співробітників правоохоронних органів в країнах, де послуги компанії заборонені або обмежені.

У свою чергу Uber готується оскаржити це рішення в суді. У компанії заявили, що якщо рішення залишиться в силі, воно залишить без роботи понад 40 тисяч водіїв з ліцензією і позбавить лондонців відповідного і доступного виду транспорту.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook