Автоновини

Студентка вигадала для Renault кулястий безпілотник майбутнього

Учениця британського коледжу дизайну створила для французів концепцію сферичних транспортних засобів, що пересуваються за принципом магнітної левітації.

Компанія Renault і британський Центральний коледж мистецтва і дизайну ім. Святого Мартіна провели конкурс серед учнів, яких попросили запропонувати власну концепцію безпілотних автомобілів майбутнього. Переможцем змагання стала 23-річна студентка Ючен Цаї.

Проект під назвою The Float – це є сферичні транспортні засоби, які переміщуються без дотику з дорожнім покриттям за принципом магнітної левітації. Двомісні капсули здатні зістиковуватися один з одним завдяки магнітній стрічці навколо центральної секції і після цього пересуватися вже разом.

Сфери можна викликати завдяки спеціальному мобільному додатку, за допомогою якого також здійснюється контроль над рядом функцій безпілотника. Наприклад, можна затемнити скло транспортного засобу, щоб бути невидимим для інших учасників руху.

Раніше компанія Renault представила на Франкфуртському автосалоні прототип безпілотного автомобіля під назвою Symbioz, який створювався з урахуванням трьох основних факторів. Розробники впевнені, що автомобілі майбутнього: будуть електричними, все зможуть з’єднуватися з гаджетами і іншими електронними пристроями, і на всіх буде застосовуватися автопілот.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook