Автоновини

На базі КрАЗу вперше в Україні створені нові машини

Кременчуцькі вантажівки у новому статусі мають всі шанси незабаром працювати в зоні АТО.

Українські збройні сили незабаром отримають першу вітчизняну командно-штабну машину – про це повідомляє військовий інформаційний портал Military Navigator з посиланням на журналістам генерального директора ТОВ «Телекарт-Прилад» Олексія Козлова.

«Сьогодні у нас з Міноборони є перспективний проект зі створення командно-штабних машин. На мій погляд, це прорив – нічого подібного в незалежній Україні ще не робили. Ми вже пройшли попередні випробування. Три нових командно-штабних машини стоять на заводі, і очікують державних випробувань, які заплановані на жовтень. Вони виготовлені за технічним завданням, сформованому нинішньою командою Генерального штабу », – повідомив співрозмовник агентства.

Командно-штабна машина (КШМ) – бойова машина на броньовій, танковій або автомобільній базі, яка призначена для забезпечення радіозв’язку і управління в тактичній ланці сухопутних військ.

До складу спецмашини  входять: автомобільне повнопривідне шасі КрАЗ-5233НЕ колісної формули 4?4 із контейнером універсальним низькогабаритним (КУНГ), що обладнаний засобами життєзабезпечення: фільтровентиляції, обігріву, кондиціювання, системою освітлення та світломаскування, засобами гасіння пожежі, а також площадка з дизель-генераторною установкою, контейнер з двома додатковими генераторами,

Всюдихідне шасі КрАЗ-5233НЕ має стандартну комплектацію. Оригінальність шасі в тому, що освітлення, вентиляція та обігрів здійснюватиметься від генератора ходового двигуна автомобіля потужністю 2 кВт.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook