Автоновини

Ford випустить безпілотник для каршерінга

Через чотири роки американська компанія почне серійне виробництво гібридних автомобілів з системами автоматичного управління.

Компанія Ford в 2021 році почне випуск автомобілів з системами автоматичного управління, які будуть використовуватися у каршерінгу і райдшерінгу. Про це повідомляє прес-служба американського автовиробника.

Безпілотні автомобілі таксі для сервісів каршерінга отримають гібридну силову установку. У наступні чотири роки Ford інвестує в підприємство в місті Флет Рок (штат Мічиган), де будуть випускатися машини з автопілотом, близько 700 млн доларів.

На даний момент компанія Ford веде випробування автомобілів з автоматичним управлінням четвертого рівня. Це означає, що в більшості дорожніх ситуацій автомобіль здатний пересуватися без участі людини, проте водій зможе взяти керування на себе, якщо захоче.

Безпілотники орієнтуються в просторі завдяки оптичним далекомірам LiDAR і спеціальним тривимірним картам, в яких міститься докладна інформація про топографії, розміткі, дорожні знаки і інши орієнтири.

Раніше стало відомо, що до 2021 року власний автопарк безпілотних автомобілів створить компанія Volkswagen. Машини будуть використовуватися в рамках системи райдшерінга – спільного використання транспортного засобу, який слідує по оптимальному для всіх учасників поїздки маршрутом.

Крім того, в середині вересня на Франкфуртському автосалоні свої прототипи повністю автономних автомобілів, які будуть використовуватися в сервісах каршерінга майбутнього, представили компанії Smart і Jaguar.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook