Автоновини

Land Rover Discovery відбуксирував 110-тонний автопоїзд

У компанії підкреслили, що машина змогла впоратися із завданням завдяки 3,0-літровому бензиновому двигуну потужністю 258 кінських сил.

Land Rover Discovery взяв на буксир 110-тонний автопоїзд. Відповідний відеоролик був викладений прес-службою бренду. Позашляховик зміг протягнути вантажівку з сімома причепами через 16-кілометрову ділянку траси шосе в Австралії.

Вага автопоїзда склала близько 110 тонн. Загальна довжина вантажівки і причепів перевищила 100 метрів. При цьому максимальна буксирувальна вага для Discovery Td6 становить до 3,500 кг на дорогах громадського користування. У компанії підкреслили, що машина змогла впоратися із завданням завдяки 3,0-літровому бензиновому мотору з віддачею 258 кінських сил.

У компанії додали, що автопоїзда, буксируючі до чотирьох причепів, дозволені тільки в малонаселених районах Австралії. Зазвичай вони перевозять паливо, мінеральну руду і худобу між віддаленими поселеннями. Регламент обмежує їх максимальну довжину до 53,5 м, так що Land Rover довелося отримувати спеціальний дозвіл для буксирування такого автопоїзда.

«Ми очікували, що автомобіль впорається з цим, але він пройшов тест просто з неймовірними результатами, видаючи в середньому 44 км / год на протязі 16-кілометрового маршруту», – додав інженер-розробник Land Rover Квентін Споттісвуд.

На автосалоні у Франкфурті компанія Land Rover представила найбільш екстремальну модифікацію моделі Discovery з індексом SVX, яка призначена для їзди по важкому бездоріжжю. Підготовкою машини займалися фахівці підрозділу Special Vehicle Operations (SVO), які відповідальні за розробку «заряджених» і спеціальних версій автомобілів британської марки.

Land Rover Discovery SVX став першим Discovery п’ятого покоління, який оснастили восьмициліндровим двигуном. Новинку укомплектували п’ятилітровим компресорним агрегатом V8, що розвиває 525 к.с. і 625 Нм крутного моменту. Двигун поєднується з восьмиступінчастою автоматичною трансмісією і з двухдиапазонной роздавальною коробкою.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook