Автоновини

Mercedes-AMG Project One перетворять на електрокар

Новинка отримає ряд технологій, що застосовуються на болідах Формули-E. Прем’єра електричного гіперкара відбудеться в 2025 році.

Компанія Mercedes-AMG розробить наступника гіперкара Project One, повідомляє AutoExpress. Автомобіль можуть представити в 2025 році і оснастять електричною силовою установкою. Очікується, що новинка отримає ряд технологій, що застосовуються на болідах Формули-E. Всі технічні подробиці про новий автомобіль поки тримаються в секреті.

Серійне виробництво гібридного Project One почнеться в 2019 році. Основою для силової установки став 1,6-літровий агрегат V6, здатний розкручуватися до 11 тис. оборотів в хвилину. У двигуні застосували пневморозподільники замість стандартних пружинних клапанів, а також турбонагнітач на електричному приводі.

Двигун внутрішнього згоряння, встановлений в задній частині автомобіля, працює в парі з електромотором. В сумі агрегати, передають тягу на задню вісь, і видають 680 кінських сил. У передніх колесах встановлено ще по одному допоміжному електричному агрегату. Віддача гібридної силової установки гіперкара перевищила 1000 кінських сил.

Концерн Daimler збирається інвестувати в розробку електричних автомобілів до 10 млрд. євро. Крім того, німці витратять 500 млн євро на будівництво заводу, де будуть випускатися літій-іонні акумулятори для майбутніх електрокарів марки Mercedes-Benz і Smart.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook