Автоновини

Продажі нових автомобілів в Європі в серпні побили десятирічний рекорд

У країнах Європейського Союзу в серпні зафіксований рекордний показник продажів нових автомобілів за останні 10 років для цього місяця.

За даними Європейської асоціації автомобільних виробників (ACEA), в минулому місяці в ЄС було продано 865 047 нових машин, зазначає postimees.

Це на 5,6% вище, ніж було в серпні 2016 року, і кращий серпневий показник за останні десять років, хоча цей місяць традиційно найслабший в році.

За даними ACEA, всього в 2017 році в Євросоюзі було продано більше 10 млн нових авто, зростання автопродажів з початку року склав 4,5%. Найбільше зростання в останній місяць літа зафіксовано в Італії (15,5%), Іспанії (на 13%) і Франції (9,4%). Ці ж країни лідирують за зростанням автопродажів з початку року.

У той же час у Великобританії продажі машин в минулому серпні пішли в мінус на 6,4%. При цьому в липні падіння там було ще більшим – 9,3%, а з початку року – 2,4%, відзначає газета.

Серед автовиробників найуспішніше в серпні 2017- го попрацювали PSA Group і Renault Group, зуміли зацікавити споживачів новими моделями позашляховиків і хетчбеків, а також Toyota Group.

У PSA Group, яка тепер включає також марки Opel і Vauxhall, продажі в серпні виросли на 79%, а частка компанії на європейському ринку досягла 15,4%. Випереджальна її за розміром частки VW Group показала в серпні зростання продажів на 2,8%. Продажі Toyota в серпні виросли на 14,4%, і частка компанії зараз складає 4,9%. Продажі Renault Group виросли на 13%, її частка досягла 10,2%.

Непогані справи FCA Group, у якій найактивніше продавалися моделі Alfa Romeo (зростання 40,1%). В цілому продажі італійської компанії виросли в серпні на 9,4%, і її частка на європейському ринку досягла 5,9%, повідомляється в публікації.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook