Автоновини

ЗАЗ не здається: продовжує працювати і випускати автомобілі

Права вимоги по кредиту ЗАЗу перейшли до нової компанії. Як це вплинуло на виробництво автомобілів, чи буде їх випускати Запорізький автомобілебудівний завод в таких умовах, і чи варто очікувати дефіциту бюджетних моделей ЗАЗ.

Нагадаємо, що два місяці тому, на аукціоні державних закупівель Prozorro перемогла фінансова компанія «Юніверсум Фінанс» з викупу прав вимог за кредитом українського автовиробника, запропонувавши 243,675 млн грн. Раніше ФГВФО повідомляв, що в забезпечення зобов’язань (станом на серпень 2016 року) були передані виробничі цехи та нежитлові приміщення в Запоріжжі, а також автомобілі Mercedes Benz (222 од.), KIA (874 од.), Chevrolet (410 од.) , Opel (228 од.) і ZAZ (1505 од.), що знаходяться, в тому числі, в Криму та зону АТО.

Як повідомили в прес-службі корпорації результати аукціону про передачу прав вимоги за кредитом ніяк не вплинуло на виробництво автомобілів на Запорізькому автомобілебудівному заводі, так як в заставі знаходяться нежитлові допоміжні приміщення, які не можуть вплинути на виробництво.

Що стосується темпів виробництва автомобілів ZAZ, в прес-службі повідомили, що у зв’язку з падінням ринку завод виробив технічне переоснащення автоскладального виробництва і з темпу 30 автомобілів на годину перейшов на темп 3-5 автомобілів на годину. Це дає можливість заводу не працювати на склад, а оперативно реагувати на запити дилерської мережі, запускаючи у виробництво необхідні моделі.

Сьогодні завод працює і буде працювати далі. Обсяги виробництва будуть визначаться попитом на ринку. На даний момент у виробництві знаходяться моделі ZAZ SENS, ZAZ VIDA Cargo, ZAZ Lanos Cargo.

Щодо можливого дефіциту моделей ZAZ Lanos, Sens, Vida і Forza, у прес-службі Корпорації «УкрАвто» повідомили, що виробничі плани сформовані з урахуванням поточної кон’юнктури ринку, щоб забезпечити існуючий попит на дані моделі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook