Автоновини

Глава Tesla назвав дату прем’єри електричної вантажівки

Тизер електричної вантажівки Tesla

Електричний тягач Tesla Motors зможе проїхати без підзарядки батарей приблизно 500 кілометрів. Перші випробування прототипів пройдуть на дорогах загального користування в штаті Невада.

Компанія Tesla Motors представить прототип електричної вантажівки з функціями автоматичного управління 26 жовтня нинішнього року. Про це в своїм твіттері написав глава американського автовиробника Ілон Маск.

«Прем’єра електричної фури, а також початку її випробувань заплановано на 26 жовтня. Варто поглянути на цього звіра особисто. Він просто неймовірний », – написав Маск.

За попередніми даними, електрична вантажівка зможе проїхати без підзарядки від 320 до 480 кілометрів. Для порівняння, запас ходу звичайних фур з дизельними двигунами внутрішнього згоряння без дозаправки становить 1500 кілометрів.

При цьому раніше глава Tesla Motors стверджував, що фура компанії перевершить будь-який сучасний дизельний аналог як у величині крутного моменту, так і по дальності максимального пробігу. Крім того, Маск зазначив, що вантажівка «вийде дуже моторною і буде керуватися не гірше спорткара». Плюс до всього, новинка отримає систему автоматичного управління.

Керівництво Tesla вже провело перші переговори про можливість випробувань вантажівки на дорогах загального користування з владою штату Невада. Очікується, що на тести вийде відразу кілька груп електричних фур.

 

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook