Автоновини Франкфурт-2017

Mercedes представив конкурента електрокара BMW i3

Хетчбек Mercedes-Benz EQA оснастили двома електромоторами сумарною потужністю 268 сил. Запасу акумуляторів вистачить, щоб проїхати без підзарядки до 400 кілометрів.

Компанія Mercedes-Benz представила на Франкфуртському автосалоні прототип електричного хетчбека A-класу під назвою EQA. Серійна версія концепт-кара стане прямим конкурентом BMW i3.

Габаритна довжина новинки становить 4285 мм, ширина – 1810 мм, а висота – +1428 міліметрів. Для порівняння, це на 14 мм коротше, 30 мм ширше і 6 мм нижче нинішнього Mercedes-Benz A-Class. Розмір колісної бази дорівнює 2729 міліметрів, що на 30 мм більше, ніж у A-Class.

На кожній осі Mercedes-Benz EQA встановили по одному електромотору, які в сумі видають 268 к.с. і 499 Нм крутного моменту. Хетчбек здатний прискорюватися з місця до 100 км / год приблизно за п’ять секунд.

У днищі автомобіля встановлений блок літій-іонних акумуляторів ємністю 60 кВт-год, що забезпечують запас ходу в 400 кілометрів. Батареї можуть заряджатися як через стандартний кабель, що підключається, так і за допомогою системи бездротової зарядки, що працює за принципом електромагнітної індукції.

Відмінною особливістю новинки стала «віртуальна» радіаторна решітка, на яку виводяться різні графічні зображення в залежності від вибору драйверского режиму. Наприклад, при включеному режимі Sport «решітка» горить синім кольором, а при активації Sport Plus вона запалюється червоним кольором і робиться схожою на фірмову решітку Panamericana, яка встановлюється на AMG-моделі.

Крім того, у автомобіля відсутні традиційні дверні ручки – двері відкриваються автоматично, коли водій наближається до електрокару.

Передбачається, що «зелена» модель A-класу, покликана скласти конкуренцію BMW i3, буде запущена в серію в 2020 році. До 2025 року сімейство електричних машин Mercedes-Benz буде налічувати до десяти моделей.

Концерн Daimler збирається інвестувати в розробку електричних автомобілів до 10 млрд. євро. Крім того, німці витратять 500 млн євро на будівництво заводу, де будуть випускатися літій-іонні акумулятори для майбутніх електрокарів марки Mercedes-Benz і Smart.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook