Автоновини

Останній суперкар Ferrari LaFerrari продали за рекордну суму

Особливий родстер Ferrari LaFerrari Aperta став найдорожчим в світі автомобілем, випущеним в 21-м столітті.

На аукціоні RM Sotheby’s, що відбувся на італійській трасі Фьорано, продали останній, 210-й за рахунком, екземпляр суперкара Ferrari LaFerrari Aperta. Невідомий покупець заплатив за супергібрід 8,3 млн. євро. Це стало рекордною сумою, відданою за автомобіль, який був випущений в 21-м столітті.

Відмінною рисою останнього родстера LaFerrari стала унікальна ліврея з подвійною гоночної смугою «металевого» кольору вздовж кузова. В оформленні салону застосували карбон і алькантару з контрастною прострочкою червоного кольору.

Суперкар Ferrari LaFerrari і його відкрита версія Aperta комплектуються 963-потужною гібридною установкою, склад якої включив 6,3-літровий двигун V12, електричний агрегат, комплект літій-іонних батарей і семиступінчастий “робот” з двома зчепленнями. Ferrari LaFerrari здатна розганятися до 100 км / год за три секунди, а його максимальна швидкість обмежена 350 км на годину.

Гроші, виручені з продажу машини, переведуть на рахунок організації Save the Children, яка займається захистом прав дітей. Засоби вкладуть в новий міжнародний проект, що стосується освіти.

Це вже не перший раз, коли італійський автовиробник жертвує гроші на благодійність. Так, в 2016 р компанія Ferrari побудувала 500-е за рахунком купе LaFerrari, партія якого спочатку була обмежена 499 автомобілями. Сім мільйонів доларів, виручені з реалізації суперкара, пішли на допомогу постраждалим від землетрусу, що стався в Італії в серпні 2016 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook