Автоновини

Електрокарам Tesla збільшили запас ходу через ураган «Ірма»

Американська компанія випустила спеціальну прошивку, що забезпечує електрокарам максимальний запас ходу. Оновлення автоматично встановилося на автомобілі клієнтів, які проживають у Флориді в зоні евакуації.

Компанія Tesla Motors випустила спеціальне програмне забезпечення, яке автоматично збільшує запас ходу базових версій електрокарів Model S і Model X в зоні урагану Ірма, що обрушився на штат Флорида. Про це повідомляє видання The Verge.

Найдоступніші електрокари Tesla з індексом 60 і 60D оснащені батареями на 75 кВт-год, однак через спеціальні програмні блокування їх ємність можна поповнювати лише на 80%. Захист можна зняти шляхом завантаження нової прошивки, скачування якої обійдеться в додаткові 3000 доларів.

У компанії Tesla повідомили, що після оголошення евакуації з південної частини штату Флорида в зв’язку з приходом урагану «Ірма» до них звернувся один з клієнтів з проханням збільшити запас ходу його електрокара. За словами власника автомобіля, його Model S здатна пройти без підзарядки тільки 320 км і йому не вистачить заряду, щоб проїхати ще 50 км для виїзду із зони евакуації.

Після цього, керівництво Tesla вирішило випустити спеціальну прошивку, яка через хмарний сервіс автоматично оновлює програмне забезпечення батарей в зоні стихійного лиха і виводить запас ходу електрокарів на максимальне значення.

Тропічний циклон «Ірма», який називають найпотужнішим атлантичним ураганом за останні десять років, досяг узбережжя американського штату Флорида вранці 10 вересня. Наказ евакуюватися з південної частини півострова отримали 6,5 млн осіб – майже третина від усього населення штату. Близько 3,3 млн місцевих жителів залишилися без електрики.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook