Автоновини Франкфурт-2017

Nissan представив Leaf нового покоління

Електрокар другого покоління отримає систему напівавтономного управління, «розумну» педаль акселератора і функцію автоматичного паркування.

Компанія Nissan розсекретила електрокар Leaf другого покоління. Публічна прем’єра машини відбудеться у вересні на автосалоні у Франкфурті. Як повідомляє прес-служба бренду, продажі новинки в Європі почнуться на початку наступного року.

Новий електромобіль отримав фірмову систему напівавтоматичного управління ProPilot. До складу обладнання увійшов лазерний сканер, що визначає точну відстань між автомобілем та навколишніми об’єктами, а також система кругового огляду.

Електроніка здатна оперувати рульовим керуванням, утримуючи автомобіль на заданій смузі, а також контролювати акселератор і гальма. Автомобіль може самостійно виконати паралельну, діагональну або перпендикулярну парковку як переднім, так і заднім ходом. Контролює рульове управління, акселератор і гальмо електроніки. Функція ProPilot працює як на швидкісних магістралях, так і в умовах завантаженого міського трафіку.

Крім цього автомобіль оснастили новою системою допомоги при водінні під назвою e-Pedal. При натисканні кнопки на центральній консолі система перетворює педаль акселератора в електронну e-Pedal. За допомоги неї водій може прискорювати або сповільнювати рух, а також зупиняти автомобіль. Наприклад, коли водій повністю відпускає акселератор, автоматично застосовуються регенеративні і механічні гальми, завдяки чому автомобіль повністю зупиняється. Автомобіль зможе втриматися на місці навіть на висхідних ухилах, поки знову не буде натиснута педаль акселератора.

Хетчбек отримав пророблений аеродинамічний дизайн. Кузов новинки розроблявся з урахуванням будови крила літака. Він став більш присадкуватим, що звело до мінімуму підйомну силу і забезпечило кращу стійкість автомобіля на високих швидкостях і сильних поривах бічного вітру. Довжина електрокара становить 4,480 мм, а ширина 1,790 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 2,700 міліметрів. Вага машини – 1,535 кілограмів.

Водієві доступні система екстреного гальмування, камера кругового огляду з моніторингом рухомих об’єктів, функція контролю за перетином лінії розмітки і система попередження про об’єкти, що рухаються в поперечному напрямку позаду автомобіля.

Nissan Leaf другого покоління оснастили синхронним електромотором, що розвиває 110 кВт (150 к.с.) і 320 Нм крутного моменту. Наприклад, модель першого покоління оснащується агрегатом потужністю 80 кВт (109 сил). Двигун буде живитися від комплекту акумуляторів ємністю 40 кіловат-годин. Запас ходу у новинки становить 378 кілометрів. Максимальна швидкість – 144 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook