Авто на єврономерах

Єврономера на українських дорогах: чому в уряді Литви більше їх прихильників, ніж у Верховній Раді

На нашій багатотисячної акції не буде політичних спекуляцій, політичних гасел і прапорів. Про це в інтерв’ю autonews.ua заявив один із засновників громадської організації «Авто Євро Сила» (далі АЕС) Олег Ярошевич.

«Основна маса автомобілів (близько 70%) знаходиться на номерах Литовської республіки. Перша причина того, що ми зробили петицію до Литви – нам дали можливість спілкуватися з першими особами країни. Друге – лояльне ставлення їх президента Далі Грібаускайте до України. І третє – модель, яку ми хотіли відпрацювати, ближча до Литви. Коли ми відпрацюємо з Литвою, такі петиції будемо відправляти до Польщі, Словаччини, Болгарії.

Ми вже вийшли на діалог – спілкуємося і з прем’єр-міністром Литви, і з людьми, які мають відношення до автомобільного транспорту. Всі зацікавлені в тому, що Україна – це величезний ринок, а Литва – це майданчик для дешевого розмитнення і максимального узаконення транспортних засобів, які заїжджають на територію України. Цей процес розтягнуто в часі, але він йде і зворотного ходу не має. Так що у нас є ще й моральна підтримка з боку Литовської держави », – сказав він.

Що ж стосується підтримки з боку українських депутатів, то, зі слів активіста, власникам авто на єврономерах набагато важливіше, щоб нардепи працювали.

«Нам не потрібна підтримка депутатів. Нам потрібна від них робота. Ми громадяни України, у нас економічні вимоги, ми маємо на це право. Тому на нашій акції не буде політичних акцій, політичних спекуляцій, політичних гасел і прапорів.

Володимир Парасюк представляв інтереси нашої громадської організації в Раді, тому, що він як нардеп – суб’єкт законодавчої ініціативи. Він заніс і зареєстрував законопроект, також з Юрієм Дерев’янко вони брали участь в розробці законопроекту.

Знаєте, я кожен раз перестаю вірити всім депутатам. Тому, що всі, хто підписалися під законопроектом 5567, а це близько 114 депутатів, вони знаєте, як … як флюгери: куди вітер подує, так вони і роблять. На сьогодні навіть вони мають не свою позицію, а підтримують більш провладну структуру », – сказав Ярошевич.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook