Автоновини Франкфурт-2017

Daimler анонсував прем’єру електричного хетчбека

Концерн Daimler поширив тизер нового концепту, прем’єра якого відбудеться на наступному тижні в рамках Франкфуртського автосалону повідомляє Motor1.

На мотор-шоу німці покажуть прототип EQ A. Характеристики моделі поки тримаються в секреті. Судячи по картинці, дизайн автомобіля виконаний в стилі концептуального електрокроссовера Mercedes-Benz Generation EQ, який дебютував в минулому році. Нагадаємо, EQ виділили в окремий бренд, під ним будуть продавати електромобілі.

За неофіційними даними, франкфуртський прототип являє собою компактний хетчбек «початкового рівня». Очікується, що серійний автомобіль, з’явиться в 2019 році, його головним конкурентом стане BMW i3.

У «базі» новинка EQ, ймовірно, буде доступна з одним електромотором. Топову модифікацію можуть оснастити двома двигунами – по одному на кожній осі, тобто, хетч обзаведеться повним приводом.

Всього німецький концерн Daimler має намір інвестувати в розробку електрокарів 10 млрд. євро. Крім того, німці витратять 500 млн. євро на будівництво заводу, де будуть випускатися літій-іонні акумулятори для майбутніх електрокарів марки Mercedes-Benz і Smart.

Нагадаємо, перший прототип з нового сімейства дебютував восени 2016 року на Паризькому автосалоні. Ним виявився кросовер, який отримав назву Generation EQ. Товарна модель буде конкурувати з Tesla Model X, і повинна встати на конвеєр в 2019 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook