Авто на єврономерах

Програма утилізації: під пресом можуть опинитися авто на єврономерах

Згідно із пропозиціями ДФС України, утилізації будуть підлягати нерозмитнені автомобілі, які перейшли у власність держави відповідно до вимог законодавства: в результаті порушень окремих норм Митного кодексу, конфіскації за рішенням суду, невідповідні чинним екологічним стандартам, непридатні до експлуатації.

Під прес підуть і ті ТЗ, які неможливо реалізувати через економічну недоцільність (кажучи простіше – коли розмитнення зробить авто набагато дорожче аналогічних пропозицій на ринку).

Перед прийняттям рішення про утилізацію автомобіль буде перевірений експертами на предмет підробки номерів і по базах даних викрадених авто. Для машин, зареєстрованих на території інших держав, перед утилізацією також буде проводитися експертна перевірка, у тому числі по базах даних Інтерполу. Номерні знаки і реєстраційні документи автомобіля, зареєстрованого за межами України, будуть передаватися в територіальні сервісні центри МВС.

Підприємство, що має право проводити утилізацію ТЗ (в Україні таких налічується 289) зобов’яжуть проводити попередню технічну експертизу ТЗ, оцінку можливості демонтажу придатних для подальшої реалізації в якості запчастин компонентів, після чого все інше перетворять на металобрухт.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook