Автоновини Франкфурт-2017

Батько сімейства: яким буде новий Mercedes A-Class

Автопілот, 400 к.с., кілька кузовів та інші подробиці про новий Mercedes A-Class, яким дуже пишається глава Daimler Дітер Цетше.

Глава Daimler AG Дітер Цетше, роблячи «Селфі» на тлі закамуфльованого прототипу Mercedes-Benz A-Class четвертого покоління, «радів, як дитина на різдвяний Святвечір». В усякому разі саме так на сторінці в Linkedin описав свої почуття 64-річний керівник величезного німецького автоконцерну. І дійсно, новий A-Class, який дебютує в 2018 р, повинен стати для «Мерседеса» по-справжньому особливою моделлю.

Четвертий Mercedes-Benz A-Class буде родоначальником цілого сімейства компактних передньопривідних моделей, куди увійде наступник нинішнього B-Class, CLA, CLA Shooting Brake, а також новий GLA. Нарешті, не виключено, що у «Мерседеса» з’явиться ще один кросовер під назвою GLB, який розташується між моделями GLA і GLC.

Витривала конструкція і збільшені розміри

Новинку побудують на істотно модернізованій модульній платформі MFA, яка отримає позначення MFA2. Підвіска залишиться колишньою: стійки MacPherson спереду і багаторичажка ззаду. У хетчбека злегка виросте габаритна довжина і розмір колісної бази, що дозволить збільшити вільний простір в салоні, якого так бракувало в моделі нинішнього покоління. При цьому хетч вийде легше попередника приблизно на 50 кг, однак його конструкція буде значно жорсткіше.

Новий A-Class, як і його попередники, буде глобальною моделлю. При цьому у неї з’явиться і чотирьохдверна модифікація, провісник якої був показаний навесні нинішнього року на Шанхайському автосалоні. Серійний автомобіль, покликаний скласти конкуренцію Audi A3 Sedan, встане на конвеєр в 2019 році.

Зараз A-Class проходить суворі випробування в секретній лабораторії неподалік від Штутгарта. Там його перевіряють на стійкість в одній з найбільш інноваційних аеродинамічних труб в світі, де швидкість вітру досягає 265 км на годину. Крім того, пристрій імітує різні важкі погодні умови – від снігового бурану до тропічної зливи, а також температури від мінус 40 до плюс 60 градусів за Цельсієм.

Зовнішність суперкара

Дизайн майбутніх компактних машин Mercedes-Benz був продемонстрований на скульптурі Aesthetics A. Дивлячись на цифрову статую, можна припустити, що відмінною рисою маленьких «мерседесів» стане характерний рельєфний капот з роздутими м’язами, прості бічні лінії кузова, а також особлива радіаторна решітка під назвою Panamericana з вертикальними ребрами – як у класичного спорткара 300 SL Panamericana і сучасного суперкара AMG GT.

У салоні з’явиться нове рульове колесо, спортивні сидіння і повністю цифрова приладова панель – на даний момент забути про стрілки аналогових циферблатів пропонують навіть покупцям масових бюджетників.


Наступний A-Class стане першою компактною моделлю «Мерседеса», на якій з’явиться лінійка нових економічних бензинових двигунів, розроблених спільно з Renault – в рамках співпраці Daimler AG і альянсу Renault-Nissan. На даний момент сімейство цих двигунів робочим об’ємом 1,2 і 1,4 л відомо під внутрішнім індексом M282. За попередніми даними, базовим агрегатом для A-Class стане саме 1,4-літровий двигун, тоді як менш об’ємний двигун 1,2 л дістанеться компактним автомобілям Renault.

Дорожчі версії будуть оснащуватися «четвірками» об’ємом 1,6 і 2,0 літра. Не виключено, що один з цих двигунів з’явиться на версії з 48-вольтової схемою, яка буде працювати за принципом «mild hybrid» – коли допоміжні електричні системи вступають в дію при малих навантаженнях. Що стосується дизелів, то мотори на «важкому паливі» будуть представлені дволітровими агрегатами потужністю від 160 до 190 кінських сил. Трансмісії – модернізована шестиступінчаста “механіка” і семідіапазонний «робот» з двома зчепленнями.

Нарешті, у A-Class з’явиться повноцінна гібридна модифікація з можливістю підзарядки батарей від побутової електромережі. До складу силової установки увійде німецько-французький двигун об’ємом 1,4 л, 50-кіловатний електроагрегат, комплект батарей і дев’ятирівнева роботизована коробка.

Найшвидший хот-хетч

Приблизно через рік після виходу стандартної версії «Мерседес» випустить «гарячу» модифікацію A-Class. Нинішній Mercedes-AMG A45 носить звання найшвидшого «зарядженого» хетчбека в світі, і німці збирають зберегти цей титул для хот-хетча наступного покоління.

Новий Mercedes-AMG A45 оснастять істотно удосконаленою дволітровою «турбочетвіркою». Передбачається, що інженери знімуть з кожного літра робочого об’єму понад 200 к.с. – проти 190,5 к.с. у нинішнього агрегату. Таким чином, віддача двигуна повинна перевищити 400 кінських сил. Агрегат працюватиме з новим дев’ятиступінчастим ” роботом” з двома зчепленнями. Як очікується, модернізація допоможе хот-хетчу прискорюватися з місця до «сотні» швидше чотирьох секунд.

У «зарядженого» хетчбека з’явиться ще більше хардкорних модифікація з 48-вольтової системою, яка буде живити невеликий електромотор і турбіну на електричному приводі.

Система напівавтоматичного управління

На початку літа тестовий прототип наступного A-Class був помічений під час дорожніх випробувань в Берліні, де Mercedes традиційно тестує функції автоматичного управління. Передбачається, що A-Class отримає безпілотну систему другого рівня, технології якої запозичать у нинішнього флагманського седана S-Class. Це означає, що автомобіль зможе самостійно підтримувати дистанцію, визначену швидкість, а також маневрувати в потоці. Втім, водій в будь-який момент повинен бути готовий взяти керування на себе.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook