Автоновини

Aston Martin переведе всі свої автомобілі на гібридну тягу

До 2025 року британська марка почне оснащувати всі моделі гібридними силовими установками, а після 2030 року переведе на повністю електричну тягу чверть своїх машин.

Компанія Aston Martin до 2025 року збирається почати оснащувати всі свої автомобілі гібридними силовими установками. Про це виданню Financial Times заявив керівник британської марки Енді Палмер.

Крім цього, Палмер додав, що після 2030 року приблизно чверть всіх автомобілів, що випускаються компанією буде переведено на електричну тягу. Перший серійний електрокар Aston Martin з’явиться в 2019 році. Раніше повідомлялося, що це буде «зелена» версія седана Rapide, яка отримає позначення RapidE.

На кожну вісь новинки встановлять по одному електромотору, сумарна потужність яких складе від 800 до 1000 кінських сил. Без підзарядки автомобіль зможе проїхати до 320 кілометрів. Крім того, у моделі буде базова задньопривідна модифікація з єдиним 550-потужним агрегатом. Передбачається, що Aston Martin RapidE випустять обмеженим тиражем в 155 екземплярів.

Крім того, в 2019 році британці випустять перший в своїй історії серійний кросовер, прототип якого був показаний на Женевському автосалоні в 2015 році. Спершу новинка буде пропонуватися з бензиновими двигунами внутрішнього згоряння V8 і V12, однак потім у позашляховика з’явиться гібридна і, можливо, повністю електрична модифікація.

У період між 2019 і 2021 роками шведи випустять п’ять повністю електричних моделей. Дві з них будуть «зарядженими» автомобілями, які випустять під окремим брендом Polestar. До цих п’яти моделям додасться ціла лінійка гібридних автомобілів з бензин-електричними або дизель-електричними силовими установками.

Раніше Automotive повідомляли, що Aston Martin затвердив дизайн першого кросовера.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook