Автопоради Статті

Чому погано світять фари?

Якісна оптика і світло в автомобілі це запорука безпечної їзди, особливо в темний час доби. З різних причин світло фар стає тьмяним або нерівномірним, але перш ніж вирушати в автосервіс варто спробувати діагностувати несправність самостійно.

Серед найпопулярніших причин, коли погано світять фари, відзначені слабка напруга, засміченість оптики, неправильне регулювання, помутніння стекол і контакти, що відійшли.

Якщо світло фар нерівномірне

Причина такої ситуації найчастіше криється в контактах, що відійшли, це вимагає розбирання основних з’єднань. Також одна фара буде світити яскравіше, якщо друга має механічні пошкодження. В цьому випадку доведеться замінювати фару. Якщо одна фара брудніше іншої, то і світло давати вони будуть нерівномірно. Таку ситуацію виправити найлегше – взяти ганчірку і протерти скло оптики. Якщо перегорає лампа, то одна із фар не буде світити зовсім і доведеться міняти лампу.

Тьмяний ближнє світло

Несправними фари стають найчастіше через:

– проблем з контактами: окислення, зіскакуванню з кріплення, потрапляння вологи та інше

– каламутних фар, які стають такими в процесі тривалої експлуатації. Можна спробувати почистити фари або, в крайньому випадку, замінити повністю

– несправних ламп, які досить замінити.

Способи зробити фари яскравіше

Насамперед варто перевірити регулювання фар. Для цього потрібно в темряві під’їхати до стіни і включити фари, потім за допомогою будь-якого рівня визначити відхилення від норми. Навіть при незначному пошкодженні бампера фари можуть світити в бік, а не прямо і світло буде здаватися тьмяним.

При несправних контактах або генераторі лампи світять погано, відповідно світло фар більш тьмяний. Не рекомендується встановлювати потужні лампи, так як місця контактів будуть перегріватися. Силу напруги міряють мультиметром.

Якщо покриття відбивача припадає пилом і дряпається, світло стає тьмяним, навіть якщо поставити потужнішу лампу. Сумно, але в цьому випадку потрібно міняти всю фару.

Під впливом зовнішніх факторів скло фари з часом тьмяніє і при включених фарах світло виходить розсіяним, а освітлення нечітким. Якщо фара виготовлена ??зі скла, то простіше її поміняти. У випадку з полікарбонатом можна спробувати відчистити фару із застосуванням спеціальних засобів.

В цілому фари не заважає іноді полірувати і заново лакувати поверхню скла, але робити це потрібно особливим способом із застосуванням спеціальної пасти.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook