Статті Цікаво

Серійні машини 2017 року з самим високим крутним моментом

За останні десятиліття переконання, що обсягу двигуна немає альтернативи поступово втрачає свою актуальність з появою більш ефективних суперчарджерів, великих турбодвигунів і гібридних систем з високими експлуатаційними характеристиками.

У 2017 році ви зможете придбати пасажирський автомобіль з високим крутним моментом, що буде практично рівноцінно потужності тягачів.

Хоча варто зауважити, що багато хто все ще не особливо замислюються про моменті, як про щось важливе. Ми не збираємося переконувати цих людей, лише скажемо, що слова Керролла Шелбі все ще актуальні і сьогодні. Він сказав: «кінська сила продає машини, а крутний момент виграє перегони».

Ну що ж, а тепер перейдемо до машин з най-най потужним крутним моментом, які ви можете придбати в 2017 році. Такі автомобілі пропонують найрізноманітніші автовиробники, які знають, як створювати сучасні найпотужніші двигуни.

2017 Koenigsegg Regera

Koenigsegg Regera

Переможець минулого року знову в строю, але на цей раз машина потрапила в повноцінне виробництво. Ще більш потужна і з більш сильним крутним моментом, ніж у Bugatti Chrion, яка тепер займає лише друге місце. До речі, Regera не схожа ні на один попередній суперкар.

Просимо вибачення, це не суперкар і навіть не гіперкар, якщо дотримуватися термінологію творця Крістіана фон Кенігсегг. Автомобіль Koenigsegg Regera – це плагін-гібридний МЕГАКАР, так як його показники значно перевищують один мегават.

Якщо точніше, то цей шведський монстр може розганятися до 300 км на годину менш ніж за 10 секунд, завдяки подвійному турбонаддуву 5 літрового двигуна V8, який видає 1100 кінських сил і приблизно 1280 нм крутного моменту. Ці цифри не зробили б автомобіль найпотужнішим в плані крутного моменту в 2017 році, тому Крістіана фон Кенігсегг забезпечив машину трьома електричними моторами, один з яких виконує функцію трансмісії.

Крім надмірно потужного двигуна внутрішнього згоряння, кожне заднє колесо посилено електричним мотором, який забезпечує потужність 245 кінських сил і крутний момент 260 нм. Третій електричний мотор встановлений на колінчастому валі двигуна V8, що дає ще 218 кінських сил і 300 нм крутного моменту.

Таким чином, загальна потужність і крутний момент Regera (що перекладається, як «правити, керувати») досягає неймовірної цифри 1500 кінських сил і неземного крутного моменту 2000 нм.

2017 Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Хтось побачив у Bugatti Chiron перероблений Veyron, але модель 2017 року на цілий крок кращий за свого попередника, не дивлячись на той же двигун, трансмісію і деталі шасі. Чотири турбокомпресора, 8-літровий двигун W16 відповідають за потужність 1500 кінських сил і 1600 нм крутного моменту на всі чотири колеса. Використовуючи варіант турбокомпресора з двома каналами для вихлопних газів і ніяких очікуваних гібридних хитрощів, інженерам Bugatti вдалося видавити на 300 кінських сил і на 100 нм крутного моменту більше, ніж у Veyron.

З найрізноманітніших аспектів цей інженерний монстр, швидше за все, залишиться найпотужнішим автомобілем з найсильнішим крутним моментом, який не використовує електрику, щоб видати весь свій потенціал на повну. При всьому при цьому це диво інженерної техніки поки не змогло скинути з трону Regera.

2017 Pagani Huayra BC

Pagani Huayra BC

Названий на честь Бенні Кайола (BC – ініціали його імені), самого першого клієнта Pagani Automobili і близького друга Гораціо Пагані, модель Huyara BC є другим найпотужнішим італійським дорожнім автомобілем після Ferrari La Ferrari.

На відміну від Ferrari, в якому використовується атмосферний двигун V12 і електричний мотор, Pagani використовує в якості козиря крутний момент. Система твинтурбо, 6-літровий двигун V12 забезпечують потужність 800 кінських сил і щонайменше 1200 нм крутного моменту на задні колеса.

Так як вироблено буде тільки 20 одиниць, то ми прагнемо розширити межі значення «серійний автомобіль». Сподіваємося, що ніхто з читачів не буде проти. Отже, вся потужність автомобіля в задніх колесах і 7-швидкісної автоматизованої механічної коробці передач. Хоча, мабуть, це не найважливіші деталі, що мають відношення до крутного моменту. А найважливіше – це вага, 1218 кг.

2017 Bentley Mulsanne Speed

Bentley Mulsanne Speed

У минулому році претендент номер два в цій битві крутних моментів Bentley Mulsanne Speed ??скотився на четверте місце з-за появи Chiron і Pagani. Від цього, Flying B не став менш вражаючим, особливо якщо враховувати, що його 6.75-літровий двигун V8 з твинтурбо є найстарішим з усіх, представлених в цій збірці. Заснований на двигуні V8 серії Bentley L, який з’явився в 1959 році, цей гігант видає 530 кінських сил і 1100 нм крутного моменту.

Цих цифр цілком достатньо, щоб привести в рух громадину вагою 2711 кг і змусити її розігнатися від 0 до 100 кмч за 4.9 секунд і потім посилити швидкість до неймовірних 305 кілометрів на годину. Половина цих показників була б неможлива через високий крутний момент. «Найшвидші вантажівки», як називав їх сам пан Бугатті, зараз стали ще швидше, ніж будь-коли. А Mulsanne Speed ??- ще один доказ цих слів.

2018 Dodge Challenger SRT Demon

Dodge Challenger SRT Demon

Найпотужніша серійна машина в історії і вона не потребує гучних слів, щоб потрапити в наш список. Ми все ж розповімо, що у неї є 6.2-літровий двигун V8 з турбонаддувом, завдяки чому потужність машини розвивається до 840 кінських сил, а крутний момент 1044 нм.

Хоча це не одна заднеприводна машина в нашому списку і у неї не найвищий крутний момент, Demon – це єдиний автомобіль, який може проїхати на єдиних тільки задніх колесах. Звичайно, для цього потрібні дозволені правилами радіальні шини на задніх колесах і тонкі шини на передніх колесах. Але все одно, без доброго крутного моменту цей трюк буде нездійсненний.

Demon здатний і не таке. Це найшвидший серійний автомобіль у світі з витраченим часом 9.65 секунд при 140 милях на годину, що підтверджено Національною асоціацією автогонщиків (NHRA). Також були зафіксовані найвищі показники динамічного навантаження (1.8 г) серед серійних автомобілів.

Дивно, що при таких характеристиках Dodge Challenger SRT Demon – найдешевший автомобіль з нашого списку. Ціна в США починається від $ 84 995. Це зайвий раз доводить, що не завжди потрібно вкладати мільйони доларів в розробки і дослідження, щоб контролювати крутний момент під правою ногою і не обов’язково бути водієм вантажівки.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook