Автоновини

Газ для автомобілів: ціна «перестрибнула» 16 грн

Протягом останнього тижня українські водії зі зростаючим занепокоєнням спостерігали за безперервно мінливими цінниками на газових заправках. Ціна росла з кожним днем, і в середу досягла цифри 16 гривень 50 копійок за літр.

У четвер ми проїхались по міських заправках і переконалися, що практично скрізь ціна газу подолала планку 16 гривень. Розкид невеликий: 16.30-16.50. На заправці ANP вдалося побачити ціну в 13,40 грн, однак тут вишикувалася черга з декількох десятків автомобілів. Навіть в 10 вечора тут чекали можливості заправитися два десятка авто.

Тим часом, з областей повідомляють про те, що там газ перевалив вже за позначку в 17 гривень!

Ще на початку нинішнього місяця ніхто й подумати не міг про такі ціни – газ коштував близько 11 гривень за літр. Тобто, за кілька тижнів ціна блакитного палива для автомобілів склала 50 і більше відсотків!

Серед причин подорожчання газу експерти в першу чергу називають його нестачу. Газ для автомобілів в Україну поставлявся в основному, з Росії, а останнім часом з поставками спостерігаються перебої. Крім того, кількість автомобілів, що працюють на газі, в останні роки набагато збільшилася – відповідно зросло і споживання блакитного палива. До цього виявилися не готові ні експортери, ні підприємці, що продають паливо в роздріб.

На якій позначці зупиниться ціна на «автогаз», сьогодні не береться передбачити ніхто. Вже зараз очевидно, що вигоди при переобладнанні автомобіля для роботи на газі виявляються досить сумнівними.

Як ми повідомляли раніше експерти радять водіям повертатися до бензину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook