Автоновини

Apple розробить безпілотний шаттл

Компанія Apple веде розробку шаттла з системою автоматичного управління. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє The New York Times.

Проект автономного шаттла на даний момент відомий під внутрішнім назвою PAIL (Palo Alto to Infinite Loop). Транспортний засіб буде призвано в автоматичному режимі перевозити співробітників Apple по території комплексу компанії.

За попередніми даними, штучний інтелект буде розроблений фахівцями Apple, проте безпілотник побудують на базі вже існуючого мінівена одного з автовиробників.

Нагадаємо, в 2016 р керівництво Apple прийняло рішення відмовитися від будівництва власного автомобіля, відомого під позначенням Project Titan. Замість цього американці вирішили зосередитися на розробці автопілота, який планується продавати автомобільним компаніям.

Тестовий прототип Lexus RX450h
Тестовий прототип Lexus RX450h

У квітні поточного року фірма Apple почала випробування автомобілів з системами автоматичного управління. Тестовий прототип, побудований на базі гібридного кросовера Lexus RX450h, був сфотографований на одній з доріг Каліфорнії. Автомобіль укомплектований 64-канальним оптичним далекоміром Lidar, двома радіолокаторами, а також комплексом відеокамер.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook