Авто на єврономерах

Депутатів після курортів очікує сто тисячна акція нерозмитнених авто

На початку вересня власники авто на «єврономерах» проведуть в Києві величезну акцію. Через два тижні, 6 вересня вони збираються вивести під Верховну Раду 100 тисяч чоловік з числа «колег» і тих, хто їх підтримує. Зрозуміло, все приїдуть на машинах. Чи витримає Київ такий наплив транспорту, і на що розраховують господарі спірних авто?

«Головна вимога – доступне розмитнення для всіх українців. Всіх дістала ситуація, коли ми переплачуємо в 4-5 разів за автомобілі. А друге, у нас є обмеження на ввезення автомобілів нижче норми Євро-5. У жодній країні Європи такого немає. Це нав’язане групою депутатів, у яких є автобізнес, для того, щоб продавати свої китайські шарабайкі. Ми отримали офіційну відповідь від Європи, про те, що ніхто не пред’являв нам вимог у вигляді Євро-5 », – каже співзасновник громадської організації« Авто Євро Сила »Олександр Чернявський.

Також власники «Єврономерів» сподіваються на «амністію» для тих, хто вже ввіз машини, і відсутність пресингу в майбутньому.

Це буде мирна одноденна акція, кажуть організатори. Заради неї вони збираються перекрити центр Києва і запропонувати городянам об’їзні шляхи, щоб вони не застрягли в урядовому кварталі.

«Розпочнеться пленарний тиждень і в цей день пройдуть засідання комітетів Верховної Ради. Якраз будуть присутні всі профільні депутати, які відповідають за питання, пов’язані з прийняттям законів. Якщо ми не отримаємо вирішення питання, то на наступний день буде засідання Верховної Ради. Тобто, в ці дні депутати Ради, які можуть вирішити наше питання, з будь-якого будуть на своїх робочих місцях », – пояснює Олександр Чернявський.

«Ми розробляємо, як залучити на акцію максимальну кількість людей. Ми не будемо засипати місто своїми листівками – це викличе негатив. Можливо, спробуємо дзвонити під час прямих ефірів на радіостанції, передавати привіти і запрошувати приєднатися до нас », – висловлюють ідеї автомобілісти.

За словами Олександра Чернявського, поки що під час усіх переговорів влада дає  їм «зелене світло», а поліція обіцяє допомогу. Хоча він і не виключає, що в останній момент їм відмовлять і поліція стане розгортати колони в іншому напрямку. «Гіпотетична загроза цього є, хоча і дуже малоймовірна. Якщо нам будуть перешкоджати, ми готуємо план і «А», і «Б», і «В». Акція відбудеться в будь-якому вигляді – хоч на машинах, хоч піша », – сповнений рішучості Чернявський.

«Людей, які приїдуть з інших областей, ще на під’їздах до Києва зустрінуть наші координатори. Для цього є бригада з 50 чоловік. Далі колони поїдуть під Раду. Наша акція мирна, тому якщо знайдуться «лихі голови», готові розбирати Верховну Раду по частинах, таких ми будемо «остуджувати». У нас будуть групи безпеки, щоб все обійшлося без пригод », – розповіли організатори акції.

 

ДЖЕРЕЛО:  autonews.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook