Автоновини

Infiniti Prototype 9 об’єднання історії з сучасністю

Марке Infiniti всього 28 років від роду, за нею не стоїть харизматична особистість засновника, а на шоу вантажних автомобілів нічого привезти із запасників музею. Але якщо історії немає, то її можна вигадати! Саме так вчинили американські маркетологи Infiniti і запропонували шеф-дизайнеру марки Альфонсо Альбайсе ідею, яким міг би бути гоночний автомобіль Infiniti тридцятих років минулого століття.

Альбайсе задумка сподобалася, а згодом її підтримали і в японській штаб-квартирі материнської компанії Nissan. Причому керівництво так захопився мріями про минуле, що замість виготовлення масштабного макета дало добро на збірку повнорозмірного ходового зразка! Ось він перед нами: Infiniti Prototype 9.

Команда дизайнерів без сумніву надихалася німецькими гоночними автомобілями тридцятих років – «срібними стрілами» Mercedes і болідами Auto Union. У них підглянена і загальна стилістика, і забарвлення. А з сучасними Infiniti машину ріднить тільки характерна форма решітки радіатора і, звичайно ж, емблема.

Prototype 9 має ресорну підвіску, задній міст типу Де Діон, черв’ячний рульовий механізм без підсилювача і вузенькі високопрофільні шини – все як у реальних передвоєнних болідів. Але без сучасності не обійшлося. Наприклад, в корпусах барабанних гальм встановлені дискові механізми, амортизатори мають електронне управління, а для виготовлення зовнішніх панелей застосовувалися лазерна різка та семікоордінатні верстати.

Нарешті, Infiniti Prototype 9 – електромобіль. Силовий агрегат з необхідними змінами запозичений у хетчбека Nissan Leaf другого покоління (його презентація пройде у вересні) і встановлений на задній осі. Електромотор з віддачею 150 л.с. і 320 Нм дозволяє машині масою 890 кг розігнатися до 60 миль на годину (97 км / год) менше ніж за 5,5 с. Максимальна швидкість з міркувань безпеки обмежена на позначці 170 км / г, хоча розробники запевняють, що Prototype 9 може набрати і 210 км / год. Для порівняння: німецькі боліди тридцятих років запросто розганялися за триста. Встановленої спереду тягової батареї ємністю 30 кВт ? год повинно вистачити на 20 хвилин їзди по гоночному треку.

Для першого публічного показу електричного ретрокара в компанії вибрали конкурс елегантності в Пеббл-Біч, який починає роботу сьогодні. Причому розробники не виключають, що Infiniti Prototype 9 може стати дрібносерійним – зрозуміло, без доступу на дороги загального користування. Адже серійна електроначінка сильно спрощує процес виробництва. Інша справа, що навряд чи багатьох приверне болід під молодою японською маркою, та ще й з електромотором замість  багатоциліндрового монстра під капотом.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook