Автоновини

Марка Nissan продасть китайцям весь свій батарейний бізнес

Nissan Zama EV Battery Manufacturing Facility.

По офіційним повідомленням: сьогодні Nissan остаточно і безповоротно підписав договір купівлі-продажу з китайським приватним інвестиційним фондом GSR Capital, який придбає всі ніссановскі потужності для виробництва літієво-іонних батарей.

Йдеться насамперед про дочірню компанію AESC (Automotive Energy Supply Corporation) з трьома підприємствами в Японії, а також про заводи в Смирні, штат Теннессі, і в Сандерленді, Англія. Фінансові умови запланованої на кінець грудня угоди не розголошуються. За даними агентства Bloomberg, китайці заплатять японцям як мінімум мільярд доларів.

Нещодавно призначений гендиректор Ніссана, Хірото Саікава назвав продаж активів «безпрограшним варіантом», який підвищить конкурентоспроможність компанії, а AESC, за його словами, залишиться дуже важливим партнером. Стало бути, батареї для наступного ліфа будуть закуповуватися там же. Глава GSR Capital Сонні Ву пообіцяв додаткові інвестиції в НДДКР, розширення існуючих виробничих потужностей в США, Великобританії та Японії, а також створення нових об’єктів в Китаї і Європі. Скорочення штату не планується. Перед угодою Nissan повинен викупити 49% акцій AESC у корпорації NEC і вже отримав на це згоду.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook