Автоновини

Міністр транспорту Німеччини висловив невдоволення автовиробниками

Александер Добріндт прокоментував ситуацію, що стосується картельної змови між виробниками машин в країні.

Ситуацію, що склалася в автопромеі Німеччини в ході інтерв’ю виданню Bild прокоментував міністр транспорту країни Александер Добріндт. Він розкритикував дії представників автомобільної індустрії через так званого «дизельного скандалу», який як і раніше не затихає, а також передбачуваної картельної змови найбільших виробників.

«Автоіндустрія поставила себе в дуже складне становище … Автомобільна індустрія повністю несе за це чортову відповідальність і повинна повернути до себе довіру і виправити помилки», – сказав Александер Добріндт.

Компанії Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche і Volkswagen влади ЄС запідозрили в змові в середині липня 2017 року. Тоді повідомлялося, що ці припущення були засновані на показаннях колишнього співробітника концерну VW: він повідомив про те, що понад двісті представників зазначених автоконцернів в ході «таємних зустрічей» обговорювали методи приховування справжніх значень викидів шкідливих речовин дизельних двигунів.

Раніше стало відомо про те, що представники BMW заперечують участь в картельній змові. За їх словами, автовиробники обговорювали особливу технологію об’єднання резервуарів AdBlue з каталітичними перетворювачами, що покликане знизити концентрацію шкідливих оксидів азоту. Повідомлялося, що ці переговори були «спрямовані на створення робочої інфраструктури в Європі».

Днями повідомлялося про те, що Мінтранс Німеччини заборонив експлуатувати дизельні автомобілі Porsche. Санкція поширюється приблизно на 22 тис. німецького виробника, продані на території Європи. Порше, що працюють на «важкому паливі», будуть відкликані в сервісні майстерні з метою переобладнання.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook