X

Апеляційний суд Києва призначив мільйонний штраф водієві Mersedes на “єврономерах”

Київський апеляційний суд, розглянув апеляційну скаргу Черкаської митниці Державної фіскальної служби, визнав незаконним ввезення транспортного засобу на польській і литовській реєстрації в Україну і виніс рішення про накладання штрафу на власників транспортних засобів. Відповідне рішення внесені до Єдиного державного реєстру.

Водія автомобіля “Mersedes-Benz E320” зобов’язали сплатити штраф у розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів на суму 1 681 846,65 гривень, а водій автомобіля “Audi A4” з польською реєстрацією зобов’язаний сплатити адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів у розмірі 443 075 гривень.

Рішення колегії суддів обумовлено тим, що громадяни України вчинили протиправні дії, так вони особисто не ввозили автомобіль на українську територію, а згідно з частиною 4 статті 380 Митного кодексу України, тимчасово ввезені транспортні засоби особистого користування можуть використовуватися на митній території України виключно громадянами.

Нагадуємо, що 28 квітня 2017 року, Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради України відхилив законопроект, що передбачає легалізацію тимчасового ввезення нерозмитнених транспортних засобів.

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post