Автоновини

В Україні змінили правила для автомобілістів

З 1 липня набули чинності нові тести для отримання водійських прав.

Більше ніяких “покупок” водійських прав і непотрібних знань чужих водійських категорій для автолюбителів. Так, з 1 липня набули чинності нові екзаменаційні квитки для отримання прав. Про це заявив керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій. За його словами, таке нововведення зможе позбавити можливості неурядових водіїв просто заучувати відповіді і не мати уявлення про правила дорожнього руху.

«До кінця року весь процес складання іспитів буде зніматися на відеокамеру. Це стосуватиметься як теоретичної, так і практичної частини. Будемо ліквідувати ті корупційні складові, на які постійно скаржаться громадяни », – зазначив Криклій.

До слова, всього підготовлено 2 500 різних питань з Правил дорожнього руху, і тільки 20 з них потраплять на іспиті. Причому, питання будуть формуватися відповідно до водійських категорій. Однак водії поки що сумніваються в позитивній стороні від цієї новації.

«На даному етапі я таке нововведення підтримую, тому що неправильно, скажімо, водієві автобуса знати пристрій мопеда або водієві фури – легковика. Але з іншого боку – знаючи, як в нашій країні саме добрий намір можуть споганити, сказати, що чекає з введенням нових екзаменаційних питань, дуже складно », – розповів засновник Союзу автоклубів Харкова Дядя Фара.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook