Автоновини

Поліція закупила «санкційні» автомобілі

Автозак на базі «Газелі»

Підопічні Арсена Авакова навіть після введення санкцій продовжують «затарюватися» російськими автомобілями. Один із структурних підрозділів МВС купив продукцію групи ГАЗ. Хоча санкції забороняють подібні закупівлі.

Йдеться про управління національної поліції в Одеській області. За даними Prozorro, сайту, на якому публікуються результати тендерів, в червні одеські копи закупили «автозаки», які побудовані на базі російських «Газелей» (ГАЗ-A21R22-50).

За російську техніку поліція заплатила 1,72 млн гривень.

Причому тендер відбувся 2 червня – приблизно через два тижні після того, як були введені санкції проти таких російських виробників, як ГАЗ, ПАЗ і КамАЗ. Зокрема, державним структурам і компаніям була заборонена закупівля техніки, виробленої заводами, які потрапили під санкції.

Після анексія Криму та початку війни на Донбасі МВС далеко не перший раз купує автомобілі, вироблені в країні-агресора. За підрахунками, в 2014-2016 роках силове відомство заплатило за російські машини, як мінімум, 41,45 млн гривень.

Нагадаємо, як повідомляла Automotive, в минулому році імпорт російських автомобілів в Україну зріс майже в два рази. Детальніше про це – за посиланням.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook