Автоновини

Україна майже подвоїла закупівлі автомобілів в Росії

В Україні попит на продукцію російського автопрому зростає шаленими темпами. За даними Державної фіскальної служби,  в 2016-м імпорт автомобільної техніки з Росії зріс на 87%.

У минулому році Україна закупила в РФ автотехніки – автомобілів, вантажівок і автобусів – майже на $ 75 млн. Тоді як в 2015-му імпорт був на рівні $ 40,2 млн.

За минулий рік поставки з Росії збільшилися в усіх сегментах. Так, наприклад, імпорт вантажівок виріс на чверть, а легкових автомобілів – на 84,4%

Однак найстрімкіше зростання було зафіксоване на ринку автобусів. За минулий рік їх поставки з РФ в грошовому вираженні збільшилися майже в сім разів.

Цю динаміку підтверджує і статика продажів нових «бусів». За даними асоціації «Укравтопром», в 2016 році продажі російських ПАЗів в Україні виросли більш ніж в 10 разів.

Головні покупці російських автобусів в Україні – навчальні установи. Пази, як правило, закуповують за програмою «Шкільний автобус».

Також, в цьому році «АвтоВАЗ» відновив поставки в Україну «Лада Гранта». Седан входить в ТОП-30 найбільш дешевих автомобілів в Україні.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook