Автоновини

Засновник Uber покинув пост глави компанії

Згідно з повідомленнями зарубіжних ЗМІ, Тревіс Каланік пішов на вимогу акціонерів.

Свій пост покинув засновник і головний виконавчий директор Uber Тревіс Каланік, про це повідомляє The New York Times. Відзначається що це рішення було прийнято під тиском великих інвесторів, які направили топ-менеджеру лист з вимогою покинути крісло генерального директора. Погодившись піти у відставку, Тревіс Каланік проте залишився в раді директорів компанії.

«Я люблю Uber більше, ніж що-небудь в світі, і в цей важкий момент для мене я приймаю вимогу інвесторів покинути пост, щоб Uber міг рухатися далі, а не відволікатися на черговий конфлікт», – заявив Тревіс Каланік. Інформацію про відставку CEO вже підтвердили в прес-службі компанії.

В останні кілька місяців Uber виявився в центрі одразу кількох скандалів. Один з них полягає в звинуваченнях в дискримінації, утисках і сексизмі в компанії, в результаті яких було звільнено понад 20 чоловік. Інший пов’язаний з судовим процесом в сфері інтелектуальної власності (щодо розробок безпілотного транспорту) що належить Alphabet «дочкою» Waymo. Крім цього Uber довелося виплачувати штраф через введення в оману водіїв, які хотіли працювати в онлайн-сервісі. Ще однією проблемою стало використання програм для обходу місцевих регулюючих органів.

Минулого тижня портал «Аuto-motive.info» повідомляв про те, що гендиректора Uber хочуть відправити у відставку. Причиною для зустрічі представників ради директорів стала доповідь колишнього генерального прокурора США Еріка Холдера, в якої були розглянуті всі скандали, з якими останнім часом довелося зіткнутися компанії.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook